Saturday, December 31, 2016

2 hours before 21

Sedar tak sedar, harini dah 31 Disember 2016 dah (lagi 2 jam nak masuk 2017). And you know what, I am going to be 21. Doploh satu weh!!!! Taktahu apahal, tapi rasa macam matang gila bila tahu dah nak 21 ni. Hahahahaha takpe muda lagi. Muda lagi umur dan semangatnya. Eh? 😄

So, allow me to take this advantage to thank all the people yang dah sama-sama ada dengan aku (thru my ups and downs), yang hadir dalam hidup aku and yang dah bagi memori dan pengajaran untuk aku simpan dan jadi lebih baik masa akan datang




Untuk GD, korang lah yang paling banyak bersama kita tahun ni. Membesar bersama, melakukan tanggungjawab kita bersama dan lain-lainnya. Terima kasih kerana dah menjadi penguat kita saat jatuh bangun kita, saat kita leka dan futur mengejar perkara yang tidak pasti, menghulurkan tangan dan meminjamkan bahu saat kita perlukan sangat sangat dan macam macam lagi. Walaupun penat, kita janji sama-sama takkan berhenti kan? Teruskan berjalan, teruskan maju kedepan sebab Allah tak pernah janjikan karpet merah disepanjang perjalanan kita.  Semoga tangan-tanganmu yang akan menarik aku masuk ke syurga Dia. Amin 💕






Telekung girls! (glamour sangat nama hahaha) Buat korang juga, kami beruntung punya kawan macam korang. Yang sentiasa mahu tahu tentang kebajikan kami, kami dah makan ke belum? Kami sihat/okay ke tidak? Yang akan care sangat tentang study kami Maafkan kami sebab tak selalu bersama, tapi korang sentiasa ada di hati kami (hiks) I truly appreciated all the kindness that you guys have done to me. Korang lah yang paling banyak tahu kelemahan kami, yang paling tahan dengan gurau kasar kami, yang tahan dengan segala pukulan/cubitan/sepakan kami (hahaha tipu je) and yet you guys are still here, beside me, supporting me all the way. Huuuuu mana nak cari kawan macam ni T^T Walaupun ada antara kita dah terpisah year, semoga itu bukan lah penyebab untuk kita berantakan. Kami tahu, banyak yang terjadi tahun ini, jadi kami doakan hati hati korang akan lebih kuat untuk menempuh tahun akan datang. Deep inside my heart, I had always wished that "that event" didn't happened but I know that everything happens for reasons.

p/s: "Kami" ialah cara bahasakan diri dengan telekung girls :3


"We are VICTORS!"
(sambil buat cheers and bunyi rubic cube Harith 😆)

Oh PBL-mate,  I had lotsa fun with you guys throughout this one whole semester, like seriously! Eventho kita dari batch yang berbeza, dan umur yang berbeza, tapi tak rasa pun perbezaan tu. Rasa macam kawan, tak rasa pun macam ada gap antara kita. And for that, thank you! Honestly, cuak gak masa kena kenal korang dekat kem PPD, sebab takut korang tak selesa dan aku pula awkward. Aku boleh syak korang nak tanya kenapa aku ada dekat kem tu for the second time, but nahhh you guys don't really care bout it pun. Instead, korang lah yang bagi semangat. Aku je yang overthinking hahahaha aku akan ingat macam mana riuhnya suara suara korang masa PBL, macam mana blur-nya muka Afiq everytime orang tengah buat discussion, gelak Mira, Nini, Hajar and Chieng and banyaklah lagi ragam yang lain-lain tu. And jangan mungkir janji untuk game kita. That's just between kita-kita je, okay? 


Yang ni taktahu nak bagi nama apa, but yeah, ini lah junior yang paling rapat masa diorang awal awal masuk dulu. Hahaha muka-muka GD lah yang bawa diorang pi tasik nak joging, masakkan makanan and etc. Korang dah ajar dekat GD banyak sangat makna. Rindu nak layan korang lagi huhuhu (and GD, if you know what I mean kekeke )






And untuk geng-geng SISPA jugak! Hahahaha serious penat SISPA ni, tapi seronok...sebab ada korang. Aiceh! Hahaha muka muka ni lah yang sama-sama berjemur masa dekat latihan medan, yang sama-sama kena buat A&D, yang sama sama sesat masa explorace. Tashabarrrrr nak tauliah cepat-cepat! Setahun je lagi. Chaiyok! Jom lah sama-sama habiskan sispa ni walaupun semua rasa dah barai dah kena keluar duit banyak sangat hahaha.


And of course, banyak lagi orang yang aku nak berterima kasih. I hope you know who you are in my life, even sometimes I failed to show/express it properly hahaha. Just know that, without you, my 2016 is so dull. I learned so much from you, that without those experiences, I don't think I can be much wiser than before. Forgive me, if I take too long to become better. Slowly but surely, okay? 👀

Semoga kita jumpa lagi masa 2017 hehe 👋👋👋