Monday, October 12, 2015

Random post

Assalamualaikum



This is just a quickkkkk and random post. Harini aku ada End of Module (EOM) test for cellular biomolecules. A week before the EOM, I have started reading all the lecture notes, try to recall all the things that Dr. told me, and start study group with my friends


Everytime kitorang discuss, aku punya tahap blurrr tu macam aku tak pernah belajar tau. Quite stressing lah actually.....tapi salah sendiri juga. Hahahahahahaha So bila stress ni, hati gundah sikit. Makan tak kenyang, tidur tak lena mengenangkan EOM, (EOM baru, belum EOS lagi. Phew) and aku takleh imagine sebenarnya paper EOM tu macam mana. I mean macam mana jenis questions yang dia akan tanya, macam mana nak jawab semua tu lah. Sebab kitorang bukan ada buku latih tubi macam zaman sekolah dulu. Hahahaha

Lepastu, sebab stress sangat, mengadu dekat ayah mama dekat ws. Ayah pun call. Of course, cakap dengan diorang buatkan hati rasa lagi tenang. Rasa macam beban tu hilang sekejap. Dengan dengar riuh adik-adik dekat rumah lagi :')

The night before EOM, aku tidur pukul 9 kot, like awal gila sebab aku dah melantakkan apa nak jadi. Fail pun fail lah. But then, masa tido tu, I had a dream. Allah bagi petunjuk....I don't know how to describe the dream though. Tapi after bangun jeeeeeeeee, SEMANGAT tiba tiba macam terbakor. Even dah last minute, aku still habiskan mana yang belum habis, hafal mana yang belum hafal.

And masa aku masuk dewan...aku rasa tenang je. Nak kata dah 100% ready and semua soalan boleh jawab tu, tidak. Tapi rasa macam dipermudahkan segala urusan. What I wanted to highlight here is...kita ni no matter time susah or senang, minta bantuan pada Allah, minta mak ayah restu....mana tahu kita ada buat salah dengan diorang secara tak sengaja.



(Walaupun aku takleh jawab eom macam orang lain) Aku rasa bersyukur first eom dah habis hahahahaha Paling best lagi, patutnya kelas habis pukul 5, boleh pula cancel. So pukul 1 dah habis. Balik tuuuuuu hujan lagi, MashaAllah bahagia nya hidup. Tidur petang rasa macam tidur dekat Cameron, sebab sejuk Hik hik





Thank you, Allah



Assalamualaikum korang :)

Tuesday, October 6, 2015

INTROBUD

Assalamualaikum and hai engkorang semua
Kita sambung cerita semalam eh. Ingat nak update malam tadi, tapi cambiasa.......kekangan masa :p

Haritu (19&20 Sept 2015), kitorang ada program anjuran PERSIAP UKM. Nama program tu--- Introbud which is Introduction to Buddy (I guess) hahahahaha......Apesal nama program ni sampai dekat aku je dah jadi macam tajuk modul pembelajaran je ni? Sebenarnya program tu dia nak kenalkan kita pada buddy line kita. Buddy ni macam akak senior yang akan bantu kita dalam apa apa segi ah, cam belajar ke. Ha apa lagi ha....? Em kalau perempuan akak lah, kalau lelaki mestilah abang senior yang tolong diorang.

Dua hari program berlangsung, and masa hari first tu best jugak ah. Ada prof sampaikan talk macam tu lah. I thought it would be super boring weh. Tapi takkkkkkk, prof tu best. Serious! Aku tak tido pun tauuuuuu waktu dia sampaikan talk tu (sila percaya)

Lepastu second day tu explorace. Sepanjang tiga minggu aku dekat UKM Cheras, aku taktahu lah itu explorace kali ke berapa dah. Time MMM lah, time PPD lah. Time MMM shj dah dua kali explorace phewwwww kental juga kami-kami ni hahahahaha Tapi best ahhhhh. Bagi input and have fun at the same time. Worth it tahu?! Takde lah berat sangat hati ni korbankan waktu hujung minggu aku hahahahaha

Masa explorace tu lah aku belajar CPR, awwwwwww aku memang jakun sikit buat benda first time ni. Lepastu lagu Varsiti Kita yang aku tak pernah hafal tu pun ehhhhhhhhhh tiba tiba je terhafal xD

And paling best time akak abang fasi ni semua acah marah ngamuk dekat kitorang. Dia cakap kitorang ni lemau, takde semangat, semua anti-sosial. Ha hamek kau...phone semua kena letak tepi, lepatu pergi ke tempat parking kereta di bawah SINARAN MENTARI MENYINARI *insert lagu Sheila Majid* Ingat nak jemur kitorang ke apa. Jakgi nak simbah kitorang dengan ayaq dengan tepung. Ingat sweet lahhhhhh? Hahahahaha gimik je tau diorang ni


But, sadly....aku tak amik gambar pun time tu hahahaha 

And malam hari kedua tu lah paling penting and special senanya. Dinner Introbud bebeh, buat dekat Dectar. Tema dia Old is Gold, boleh tahan ah, semua pakai baju tepati tema aku tengok. Ada yang pakai ala ala bujang lapuk. Ha dah alang-alang dekat Dectar tu, amiklah bau dewan tu sikit. Nak graduate dekat situ kan nanti (In shaa Allah amin!) Masa sampai tu je, kitorang daftar. And dia bagi ni




Diorang kata, buddy kitorang akan dapat the other half. So, nanti kita lah pergi cari diorang. Sweet angat tauuu hahahahaha

So far, memang aku enjoy lah malam tu. I mean, the dinner went well. Makanan sedap! Sedap gila. Puas hati. Plus dapat dessert lagi. 


Muko-muko bahagia dapat makanan sedap baq hang


Ha after makan-makan and persembahan apa semua tu, barulah kitorang ke last tentatif which is cari buddy masing masing.

Aku nak cari buddy aku takde ah susah mana. Sebab jodoh kan, selang semeja je dengan meja aku hahahaha. Aku baru nak acah acah buat explorace dalam Dectar. Satgi baru bangun, terus jumpa hehehehe


So...................................



Inilah buddy aku. Dari sabah bah hehehe




Buddy line aku semua nama aisyah. Cuma spelling je lah beza beza sikit hehehe Tapi so far aku baru jumpa buddy second and third year je. Belum ada kesempatan nak jumpa yang fourth dengan fifth year.

Ha, yang kecik kecik comel comel pakai baju kuning tu lah buddy third year. Hiks


(sorry gambar gegar, Tak reti dok diam)

Lepas habis borak borak dengan buddy, so tamatlah program. So, mulalah resah kami sebagai student yang MES tak siap, dengan PBL tak start lagi. Kah! Ha time balik tu, sempat juga amik gambar. Sebabkan amik gambar ni lah....kitorang jadi orang terakhir naik bas, makanya bas dah penuh time tu. Duduklah kami dekat lantai bas sambil berhuhuhu


Gadis-gadis. Acehwahhhhh










Thank you pada semua yang buat program. Best! Hehehehe


Ok dah tu je. Jom sambung baca DNA replication. Hahahaha

Assalamualaikum :)










Monday, October 5, 2015

Comeback. Hiks

Assalamualaikum

Hai guys! Wow, it's been quite long lah since I last updated this blog. Nak cakap busy tuuuu, acah je tu. Baru first year kot. Tengok jadual pun banyak kosong je, takde banyak kelas pun hahahaha Cuma iolls kan rajin sangat sibuk hal orang tu yang asyik tak sempat je :p

(Ya Allah, kurniakanlah aku kerajinan utk update blog selalu. Amin!)


Ok nak start dari mana ni?

Start dari mana ehhhhh? *sambil ingat event apa yang jadi sepanjang aku tk update blog ni* Setelah kerutan demi kerutan di dahi ni, kita start dari

. . . . . .  .

. . . . .

. . . 


program IM4U lah kot. Tp nothing much lah about IM4U.....banyak gambar je. Basically, kitorang just gotong-royong bersihkan kawasan KTDI2 je. 

Ha nah, makan gambar gambar ni hahahahaha









The last gambar ni, semua dengan senior senior dari Johor. Kekekeke

Basically, semua gambar tu time kitorang dah habis gotong royong. And, kitorang lah first group yang habis dulu. Eh tapi kitorang buat kerja sampai habis hoccay. Group lain je yang rajin sangat sental lantai dinding sampai kilat. Ha muka time gotong-royong takleh letak sini. Pasal muka tengah rajin kan.....

Ha       ha     ha    ha. . .

Lepatu kan, ada orang kata baju tu macam baju cleaner, aishhh kecik besaq kecik besaq je aku tengok dia tau. Oh btw, mask kitorang pakai tu sebab jerebu teroxxxx gak time tu


Program IM4U ni the very next day after kitorang balik dari Kem PPD, dengan penat-penatnya semua tu...kami gagahkan juga untuk gotong-royong hahahaha

Ok, move to next setoreyyyyyyy, ha aku masuk perbarisan as wakil KTDI2 untuk Hari Malaysia haritu. Tema dia apa tah aku pun dah lupa hahahahaha. Kitorang takde lah menang tempat, but we won an award though.....and again aku lupa nama anugerah tu. Tapi ada macam harapan harapan gitu lah. Kira ok lah tu kan. Kan? Kannnnnn???! Pasal aku tengok kolej lain, diorang memang deserved untuk menang ah. Lelawa lah...diorang punya baju, props semua tu. Takpe takpe.....kitorang kolej baru kan. Ceh (pikir positif)









Bawah sekali ni gambar dengan Mariatul Kiftiah, kawan dekat Matrik pahang dolu dolu. Kenal time LDK. Waktu jumpa dia ni, mahu jerit sampai gegor satu stadium (hiperbola). Yelah pasai lama daaah tak jumpo ken. Hehehe

Dah tu je kot yang jadi hahahaha. Yang lain tu aku update malam nanti kot in shaa Allah hahahahahaha


Assalamualaikum :)