Friday, February 26, 2016

TRON WEEK

Assalamualaikum and Hi!

My new semester has started with Tron Week. Hahaha naik-naik cuti je terus dah busy dengan program. Fyi, I am the exco multimedia for program Tron Week ni hahahahaha This is my first time I guess. Selalunya, aku tolong jadi peserta je kekeke sejak bila tah pandai berkecimpung dekat benda camni :'D

Sejak cuti semester lagi dah busy  sebenarnya. We supposed to settle the poster before habis sem. Tapi sebab bos baik kan, dia taknak lah kacau our study for final. Tu yang habis final, kena kerah idea for posters pulak hahahaha Bukan setakat kerah, poster dah siap and kena reject betulkan semula pun ada tau. Dekat 3 kali. Nasib aku tabah hahaha




These are some of the posters that we were working together. Berpeluh-peluh otak. Ceh
Program ni berjalan dari 15-20 hb tapi masa 20 tu je yang busy sikit. Sebab hari yang lainnya tu, cuma ada Tron Fair and we shared some #tronfact dekat our FB page. Sambutan dia boleh tahan ah, I didn't expect that at first hahaha.







Masa 20 hb tu, pepagi buta lagi kitorang dah pergi Auditorium sebab nak set up semua barang. Abas offer naik lambo dia, so takde lah kitorang kena menapak pergi sana. Dah wangi-wangi kan hiks. Nervous juga time tu. Yelah, kot lah tiba-tiba salah handle ke, ada file yang hilang ke. And memang betul pun jadi gitu......hahahaha Nasib baik dah ada backup (thanks Am, sebab banyak tolong)

Program ni ada dua sesi. Yang pagi tu Dr. Gadget and belah petang pula Photoshop Workshop. Masa sesi pagi tu ok lagi. Time dah petang tu dah letih rasa macam nak melantakkan semende :'D
Tapi Alhamdulillah, aku tak melantakkan lagi hahahaha

Ha ni masa sesi pagi tu, belum ada yang datang lagi That's why kosong ok hahaha






And this one masa sesi petang






Masa sesi petang ni, program relax santai informal je. Sebab dia cam kelas gitu en. So siapa yang datang tu, kitorang ajar lah basic skills nak guna photoshop. Tapi aku pun takde lah power mana nak ajar orang, aku pun belajar sekali xD

And, the program ended....hahaha tapi in between tu ada lah kitorang buat cabutan bertuah lah and paling epic sekali, bila makanan for peserta tak sampai lagi. So, untuk hilangkan bosan, we turned the Auditorium into cinema hall weh. For the sake of entertainment katanya ahahahahaha



MY LOVELY TEAM 


*muka tak senonoh*


*muka senonoh*

Paling best of course bila program dah habis. Legaaaaa and dapat banyak new experience lah untuk aku yang noob dalam handling program ni kan. Hahahaha






Thank you semua!! Kita jumpa lagi next program ok? In shaa Allah

And, that's all. Assalamualaikum ^^












Saturday, February 13, 2016

Pesanan untuk diri


Assalamualaikum!

It's been awhile ya since I last updated hahaha (pemalas tu simpan sikit cah)

Esok aku dah nak balik uni semula, cuti sem satu dah habis. Singkat tapi best. Taktahu lah nak rasa apa balik esok. Nak kata sedih tu, tak juga. Nak kata happy tu, lagi lah tak. Hahahaha haritu dah semangat dah nak balik uni, konon nak struggle lah untuk sem dua. Tapi........hm, tengok gaya masa sem satu, macam takleh pergi jauh je *tampar muka sendiri* Positif sikit aisyah! Hahahaha 


Sem dua ni dah tukar pbl baru, dah dengan orang baru. Dah lah tak berapa kenal hahaha semoga tak awkward and senyap je nanti xD Jangan lah memain lagi nanti, rajin-rajin lah bertanya dekat orang, rajin-rajin jugalah otak tu berfikir. Janganlah nak semua benda tersedia depan mata cah oi T.T

Taknak repeat year. Phew..... Kalau orang lain boleh, kau pun boleh, ok? *monolog diri* 
Takut sikit sebenarnya nak masuk sem dua. Benda belajar dah makin detail, takut takleh bawa. Sedangkan sem satu pun dah macam apa.......

Tak sanggup nak tengok harapan yang orang dah letak dekat aku hancur lebur macam gitu je. I should have try harder!

Doakan lah untuk diri ini yer tsk tsk Semoga berjaya dunia akhirat. Taknak lah kejar ilmu dunia, ilmu akhirat diketepikan, ye dok?

Dah, tu je. Bye


Salam sem dua untuk kawan kawan yang lain.